Mar 19, 2011

Странно

   Обърнете внимание на жиците, сякаш са залепени в последствие върху снимката. Ако не беше този странен ефект, нямаше да я покажа.
   Чакам коментари :) 

11 comments:

Сигурно статично електричество...

Но снимката е невероятна!!!

J said...

Когато снимах нямаше :)
Явно в последствие се е появило ;)

lenival said...

На мен много ми хареса кадъра. С все жиците... Цветовият преход е невероятен. Като бледа дъга.
За ефекта се чудя дали не е от обработката. Там някои пиксели да са имали странни характеристики и така да се е получило накрая.

Може да изпробваш да поснимаш няколко ел. стълбове и да видиш какво се получава... :")

J said...

Leni, ще взема да пробвам :)

lenival said...

Ще се радвам да видя резултата тук после. Може да се получи невероятна серия при подходящи условия. А и има толкова много видове стълбове, че си е приятно да направиш едно фото-сравнение.

J said...

Само да се оправи времето :)

Alhzar said...

Все още съм в бойкот, Влад, но това със сигурност се е получило от наслагването. Ако не си го правил се е получило или от обработката или от преоразмеряването, дори и да не си правил реално такова. Може фотографията да не я ебавам, ама значеш, че в обработката ме бива, така че със сигурност е едно от трите. Иначе бол странни явления по кадри се получават, а някои са много по-стряскащи от едни треперещи жици, както преди много време се оказа, че на една моя снимка съм заснела ръка, която не е моя...

Magiosnika said...

Не разбирам от ефекти, обратотки и тям подобни, но снимката ми харесва. Ако изключим кулата и жиците е като декор за фентъзи филм !
Супер! :)

J said...

Nezzo, изказването ти е на професионално ниво :)
Mag, сравнението ми харесва :)

Alhzar said...

Ефекта на жиците в тая снимка се е превърнал в дефект за идеята, защото погледнато иначе това е повече от перфектна композиция - Недрата на земята.

lenival said...

Жиците всъщност не пречат толкова много, въпреки че Незо е права. Композицията страда. Аз понеже съм куцо пиле в обработката не съм наясно как точно се държат пикселите при наслагването на HDR...
... но пък точно девектите са това, което правят фотографията така чаровна. :") Поне за мен.

Post a Comment